Karting traži mjesto pod suncem

Prije godinu dana, početkom studenoga 2010., osnovan je Auto i karting klub Osijek, s ciljem promicanja i razvoja tog sporta, te sveobuhvatnog educiranja mladih vozača. Utemeljitelji procjenjuju da će novi klub pridonijeti odgoju mladeži glede opće vozačke kulture, a krilatica "cesta nije pista", dočarava sve ono što je potaknulo entuzijaste AIKK Osijek da osnuju prvi takav klub u Osijeku.

- Želimo pružiti priliku mladima da ispucaju svoje potrebe za adrenalinom nabijenu vožnju automobilima, skuterima, motociklima i sl., kažu u novom članu osječke sportske obitelji. - Naravno, da bismo mogli ostvariti naše planove, treba izgraditi odgovarajuću pistu na kojoj bi se odvijali treninzi i natjecanja.

Dosad su karting vozači kluba, koji još uvijek nema svoje prostorije pa djeluje u privatnom prostoru osnivača, u višnjevačkoj Ulici Matije Petra Katančića 1, trenirali na kartodromu u Vinkovcima. Ipak, ove godine već su ostvarili i nekoliko zapaženih rezultata, a natjecali su se Ivan Plašćak (24) u klasi "briggs", Luka Buzo (13) u "rotax junior", te osmogodišnji vršnjaci Leo Srđenović i Filip Vuković u tzv. "baby kart" kategoriji.

Predsjednica Nada Vuković, potpredsjednik Igor Kovač i tajnik Mario Vuković, tercet utemeljitelja AIKK Osijek, nadaju se da će uspjeti zaintrigirati odgovarajuće subjekte, sposobne i spremne uložiti svoja sredstva za izgradnju kartodroma, osnovnog preduvjeta za djelovanje prvog osječkog auto i karting kluba. Planovi su za sljedeću godinu, naime, veoma konkretni i ambiciozni, a predviđaju i organizaciju pozivne utrke na temelju koje se može dobiti status organizatora službenih natjecanja prvenstava Hrvatske i regije "sjever". Jesu li takve želje i ambicije uopće ostvarive? Odgovor ćemo morati, bar neko vrijeme, strpljivo (pri)čekati.

D. Kerže - Glas Slavonije