Karting klub Osijek osvojio postolje

Uspješno je završena turbulentna sezona Prvenstva Hrvatske u kartingu. Kao što je najavljeno održana je utrka 02.10.2011, izuzetno napeta, neizvjesna i puna preokreta do samog kraja. Ivan Plašćak je "oprao" konkurenciju i zauzeo pobjedničko postolje u svojoj klasi, a u ukupnom poretku po završetku sezone ponosno i zasluženo zauzima treće mjesto sa dvije utrke manjka na kojima nije nastupio početkom sezone.

Filip Vuković u prvoj utrci osvaja treće mjesto, a u drugoj utrci braneći poziciju biva nešportskim ponašanjem izbačen od satrane M.T. iz Čakovca, čime utrka za Filipa završava te put Osijeka odnosi pehar za fer-play i peto mjesto u ukupnom poretku.

Naš vozač Leo Srđenović nije bio u milosti tehničke komisije kao i još troje takmičara te su isti diskvalificirani. Mehaničari su se malo zaigrali što se u ovom sportu skupo plaća i Leo završava na šestom mjesu u ukupnom poretku. Luka Buzo je posljednje utrke ove sezone pratio iza ograde strastvenim navijanjem zajedno sa gledateljima, po završetku za nagradu dobiva potpise na ruku u gipsu i osvojeno treće mjesto u ukupnom poretku. 

Osvojeni bodovi Ivana i Filipa na posljednjoj utrci ove sezone stavljaju točku na I i brane treće mjesto rezervirano za Auto i Karting klub Osijek u ukupnom poretku klubova.

1. KK 1 Zagreb
2. Cobra Virovitica
3. AIKK Osijek
4. KK Koprivnica
5. AKK Zanatlija
6. AKK Podravina Koprivnica
7. AK Info Kart
8. AMK Buzet
9. SAK Split

Tek je završila sezona 2011. a već očekujemo da započne sezona 2012. da ponovno možemo učestvovati u ovom oktanskom "cirkusu" i po mogućnosti približiti isti Osječkim gledateljima tj. organizirati karting utrku u Osijeku. Ovi rezultati su pokazatelj vrijednog rada, puno truda i odricanja (vremenskog i financijskog) svih članova i voditelja kluba. No nakon ovakvih rezultata sa entuzijazmom idemo u nove sportske pobjede!