Karting traži mjesto pod suncem

Prije godinu dana, početkom studenoga 2010., osnovan je Auto i karting klub Osijek, s ciljem promicanja i razvoja tog sporta, te sveobuhvatnog educiranja mladih vozača. Utemeljitelji procjenjuju da će novi klub pridonijeti odgoju mladeži glede opće vozačke kulture, a krilatica "cesta nije pista", dočarava sve ono što je potaknulo entuzijaste AIKK Osijek da osnuju prvi takav klub u Osijeku.

Read more

Predstavljamo Karting klub Osijek

AIKK Osijek (Auto i karting klub) je prvi karting klub u Osijeku. Gledajući dvadeset godina u povijest RH, nikada nije postojao karting klub u Osijeku. Klub je osnovan 03.11.2010. u Višnjevcu, aktivno je započeo sa radom početkom 2011. godine. Iako još uvijek nemaju službeni prostor, trenutno se koristi privatni prostor osnivača M.P. Katančića 1, Višnjevac.

Read more

Karting klub Osijek osvojio postolje

Uspješno je završena turbulentna sezona Prvenstva Hrvatske u kartingu. Kao što je najavljeno održana je utrka 02.10.2011, izuzetno napeta, neizvjesna i puna preokreta do samog kraja. Ivan Plašćak je "oprao" konkurenciju i zauzeo pobjedničko postolje u svojoj klasi, a u ukupnom poretku po završetku sezone ponosno i zasluženo zauzima treće mjesto sa dvije utrke manjka na kojima nije nastupio početkom sezone.

Read more